VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

China ”salvează” Rusia. În perioada ianuarie-iulie, Guvernul de la Beijing și-a dublat achizițiile de gaze naturale din Rusia

China și-a dublat achizițiile de gaze din Rusia în perioada ianuarie-iulie ajungând la o cifra de 3,95 de miliarde de lei. Datele au fost oferite de Administrația Generală a Vămilor din China, citată de TASS.

În aceste condiții, Rusia a ajuns pe locul al doilea în lista exportatorilor de gaze în China, pe primul loc fiind în continuare Turkmenistan, țara care a furnizat energie în valoare de 5,85 miliarde de dolari în șapte luni, ceea ce este cu 10% mai mult decât în perioada similară din 2022. În top 5 se mai află Myanmar (862 de mil. dolari), Kazahstan (614 mil. dolari) și Uzbekistan (295 mil. dolari).

Până la sfârșitul anului 2023, autoritățile chineze mizează pe o redresare a cererii de gaze, care în 2022 a scăzut pentru prima dată, într-un deceniu, din cauza restricțiilor COVID. Consumul din China, până la sfârșitul acestui an, ar putea crește cu 7%, până la 390 de miliarde de metri cubi. China va asigura creșterea cererii prin creșterea producției interne și majorarea furnizării de gaze prin conducte din Federația Rusă.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.