VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Charles Michel: Principalul obstacol în calea unei decizii pozitive pentru negocierile de aderare cu Ucraina și Moldova este opoziția Ungariei

„Principalul obstacol în calea unei decizii pozitive pentru negocierile de aderare cu Ucraina și Moldova, ca și pentru continuarea ajutorului financiar UE pentru Kiev, este opoziția premierului Ungariei, Viktor Orbán”. O spune președintele Consiliului European, Charles Michel.

În cadrul unui interviu în exclusivitate pentru Europa Liberă, Charles Michel a subliniat că este încrezător în succesul reuniunii și „nu ia în calcul un eșec la summitul UE”.

„Lucrez numai cu planul A, nu cu alte planuri”, a subliniat Michel.

Orbán, care a fost vizitat de însuși Michel la Budapesta săptămâna trecută, a cerut președintelui Consiliului European să scoată cu totul de pe agenda summitului chestiunea începerii negocierilor de aderare cu Ucraina, căci nu există consens, și este pusă în pericol „unitatea” organizației.

În interviul cu Europa Liberă, Charles Michel a insistat însă că există o „știre bună” înaintea summitului, anume că sunt 26 de lideri din 27 care sunt pentru începerea negocierilor de aderare. În privința Ungariei, Michel a spus că liderii europeni muncesc „zi și noapte” să o convingă.

„Sper că vom avea succes”, a mai spus Michel.

Amintim că summitul va avea loc la Bruxelles, joi și vineri, 14-15 decembrie, iar Consiliul European va decide deschiderea negocierilor de aderare cu Republica Moldova și Ucraina.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.