VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Cetățenii moldoveni își vor putea converti în Italia permisele de conducere

Moldovenii rezidenți în Italia, dar și cetățenii italieni rezidenți în Republica Moldova își vor putea converti permisele de conducere. Guvernul a aprobat inițierea negocierilor asupra proiectului Acordului cu Guvernul Republicii Italiene pentru recunoașterea reciprocă a permiselor de conducere în scopul conversiunii, transmite IPN.

„Acordul urmează să faciliteze traficul rutier și să asigure recunoașterea reciprocă a permiselor de conducere eliberate în Republica Moldova și în Italia. Aceasta ava oferi dreptul titlurilor permiselor de conducere emise de autoritatea uneia dintre părți, care își stabilește reședința celeilalte părți, de a-și converti propriile permise de conducere, fără a susține examene teoretice și practice, cu excepția unor situații speciale”, a declarat ministrul afacerilor interne, Adrian Efros, la ședința executivului.

Potrivit lui, titularii permiselor de conducere vor avea dreptul să convertească propriile permise, doar dacă sunt rezidenți pe teritoriul celeilalte părți de cel puțin șase ani la momentul prezentării cererii privind conversiunea.

De această oportunitate vor beneficia aproximativ 300 de mii de cetățeni ai Republicii Moldova aflați în Italia, inclusiv cei naturalizați sau cu dublă cetățenie.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.