VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

ANSA anunță alte două cazuri de pestă porcină înregistrate la Glodeni și Fălești

La începutul acestei luni, pe teritoriul Republicii Moldova au fost înregistrate două cazuri de pestă porcină la mistreți. Un caz a fost identificat, în raionul Glodeni, în Rezervația ”Pădurea Domnească” și altul, în raionul Fălești, în Ocolul Silvic Fălești.

Potrivit ANSA, comisiile pentru situații excepționale ale acestor raioane au fost convocate pentru a aproba planuri de măsuri pentru combaterea și eradicarea focarelor.

În focare se efectuează controlul rezervoarelor faunei sălbatice, sunt introduse măsuri de carantină și este stabilită  zona infectată și de monitorizare. Totodată, a fost suspendată total mișcarea porcilor din exploatațiile nonprofesionale din raioanele Fălești, Glodeni și Rîșcani către abatoare, puncte de sacrificare, târguri de animale, precum și plasarea pe piața a produselor și subproduselor parvenite de aici.

Tot în această perioadă, au fost eradicate 4 focare de gripa aviară înalt patogena și alte focare sunt în fază avansată de eradicare.

Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor îndeamnă deținătorii și crescătorii de păsări să țină păsările în interiorul curților și la observarea semnelor clinice, să anunțe imediat medicul veterinar.

De asemenea, Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor vă îndeamnă să procurați păsări din exploatații autorizate, însoțite de certificate veterinare în original. La fel, se recomandă evitarea procurării cărnii de pasăre, cărnii de porc, ouălor și produselor de origine animală din spații neautorizate (sau comerț stradal ilicit).

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.