VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Cetățeanul român, Daniel-Marius Staicu, numit șef al SPCSB din cadrul CNA. Gavrilița: Această numire ”va face valuri în societate”

Cetățeanul român, Daniel-Marius Staicu, care recent a primit cetățenia Republicii Moldova, a fost numit șef al Serviciului Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor (SPCSB) din cadrul Centrului Național Anticorupție (CNA) pe un termen de cinci ani. O decizie în acest sens a fost luată astăzi, în cadrul ședinței Cabinetului de Miniștri.

Premierul Natalia Gavrilița a subliniat că ”această numire va face valuri”.

Avem o numire care va face valuri în societatea noastră. Îi mulțumesc domnului Staicu pentru acceptarea acestei provocări personale. Dumnealui are o vastă experiență în domeniul combaterii corupției în România, are și experiență în domeniul public, experiență pe plan internațional și în domeniul privat. Această experiență ne va ajuta foarte mult în accelerarea tuturor proceselor ce țin de combaterea fraudelor, combaterea spălării banilor, combaterea corupției și parcursul nostru european”, a declarat premierul Natalia Gavrilița.

Potrivit presei române, Daniel-Marius Staicu a fost președintele Oficiului Național de Prevenirea și Combaterea Spălării Banilor din România în perioada 2018 – 2020.

Ulterior, a revenit în Direcția Generală Anticorupție din cadrul Ministerului Afacerilor Interne din România.

Acum, Staicu conduce o direcție a băncii moldovene VictoriaBank, deținută de Banca Transilvania.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.