VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Ceslav Ciuhrii: Trebuie să se repoziționeze stelele, astfel încât să ajungă mai mulți oameni de calitate la guvernare

”Pentru ca în Republica Moldova să se schimbe situația în bine este necesar ca să se repoziționeze stelele, astfel încât să ajungă mai mulți oameni de calitate la guvernare”. De această opinie este omul de afaceri, Ceslav Ciuhrii.

În cadrul emisiunii Puncte de Reflecție de la Vocea Basarabiei, a menționat că țara noastră se află într-o stare deplorabilă din punct de vedere economic.

Întrebat de jurnalista Valentina Ursu dacă într-un stat sărac se poate să fii un om bogat, omul de afaceri a răspuns:

Se poate, depinde de care este metoda de a face bani. Eu majoritatea banilor i-am făcut în afara țării. Eu investesc, pentru că sunt patriot și chiar mă doare sufletul când mă uit că economia noastră și țara noastră, având o poziționare atât de bună pe harta europeană, totuși, ne aflăm într-o stare deplorabilă din punct de vedere economic și aș vrea să pun umărul s-o dezvoltăm. Probabil, trebuie să se repoziționeze stelele, astfel încât să ajungă mai mulți oameni de calitate la guvernare și eu nu mă refer la a fi un om bun, eu mă refer la a fi un bun profesionist acolo unde trebuie să iei decizii să le iei corect și să-ți asumi lucrul acesta, chiar atunci când este ceva greșit, trebuie să ai curajul să spui că ai greșit și să îndrepți greșeala”, a menționat Ceslav Ciuhrii.

Totodată, omul de afaceri a subliniat că nu este ușor de identificat persoane competente, profesioniste, bune, care să ajungă în funcții-cheie în stat.

Eu știu că este foarte greu lucrul acesta și o persoană profesionistă care lucrează în afara țării n-o să vină niciodată la un salariu pe care poate să-l plătească Republica Moldova, dar probabil sunt specialiști și în țară și trebuie să ne uităm mai atent la ei și să-i responsabilizăm mai mult, să avem un mesaj mai clar pentru unii, pentru că cei care sunt în fruntea guvernului nu-și dau seama câteodată că doar o declarație poate să aducă foarte mult rău”, a mai declarat Ciuhrii.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.