VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Centrala nucleară Zaporijie a fost reconectată la rețeaua electrică națională, după repararea uneia dintre cele patru linii electrice

Centrala Nucleară Zaporijie a fost reconectată la rețeaua electrică națională, după repararea uneia dintre cele patru linii electrice. Reactoarele rămân oprite, anunță reprezentanții companiei într-un comunicat de presă.

Agenția Internațională de Energie Atomică (AIEA) informează că Centrala Nucleară (CN) Zaporijie primește din nou electricitate direct de la rețeaua națională a Ucrainei. Inginerii au reparat una dintre cele patru linii electrice externe, avariate pe rând în contextul războiului. În paralel, angajații agenției energetice de stat au restabilit stocul de combustibil pentru generatoarele pe diesel, folosite ca rezerve în situațiile de urgență.

În comunicatul de presă se arată că linia de 750 de kilovollți asigură electricitatea necesară pentru răcirea celor șase reactoare și pentru celelalte procese de siguranță. Agenția amintește că de la 5 septembrie, toate reactoarele au fost oprite, astfel că uzina nu mai generează energie pentru clienți.

La sfârșitul lunii august, centrala a fost deconectată pentru prima dată de la rețeaua electrică națională, din cauza faptului că liniile electrice au fost avariate și reprezentau un pericol. CN Zaporijie a consumat din propria energie generată și a mai fost alimentată de la o uzină termică din apropiere.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.