VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Cele mai mari și prestigioase publicații americane cer retragerea lui Joe Biden din cursa pentru prezidențiale

Cele mai mari trei publicații americane îi cer lui Joe Biden să se retragă din cursa prezidențială. New York Times face un apel explicit, în timp ce boardurile editoriale ale Wall Street Journal și Washington Post arată că Biden pune indirect în pericol democrația americană, printr-o candidatură fără șanse în fața lui Donald Trump.

Consiliul editorial al prestigiosului cotidian american The New York Times i-a cerut vineri preşedintelui Joe Biden să se retragă din cursa electorală pentru Casa Albă, după dezbaterea dezastruoasă cu Donald Trump din ziua precedentă. Într-un editorial intitulat „Pentru a servi țara, preşedintele Biden trebuie să părăsească cursa” pentru Casa Albă, The New York Times l-a descris pe Joe Biden drept „umbra unui lider”, după ce preşedintele în vârstă de 81 de ani „a picat propriul său test”, transmite News.ro.

De nerecunoscut, Joe Biden a înghițit cuvinte, nu a terminat anumite propoziții şi a privit în gol în timpul duelului televizat de joi cu predecesorul său republican.

„Domnul Biden a fost un preşedinte admirabil. Sub conducerea sa, națiunea a prosperat şi a început să abordeze o serie de provocări pe termen lung, iar rănile deschise de Trump au început să se închidă. Dar cel mai mare serviciu public pe care Biden l-ar putea face astăzi ar fi să anunțe că nu va candida la realegere”, a scris publicația New York Times, al cărei comitet editorial este format din editorialişti de renume şi reflectă valorile acestei publicații.

Cu peste 3,7 milioane de abonați, și Wall Street Journal cere Partidului Democrat să pună binele țării înaintea intereselor proprii și arată că niciun american nu își poate dori ca un lider slăbit, așa cum este Biden, să se confrunte cu Putin sau Xi Jinping.

La rândul său, The Washington Post, care are peste 2,6 milioane de abonați în print și on-line, a publicat un articol asumat de boardul editorial care nu îi cere în mod explicit lui Joe Biden să se retragă din cursă, dar arată că performanța sa „ridică semne de întrebare legitime dacă acesta mai poate îndeplini pentru încă patru ani cea mai grea slujbă din lume”. Membri ai Partidului Democrat au pus, de asemenea, la îndoială capacitatea lui Biden de a-şi asuma un nou mandat, ceea ce a declanşat o furtună în interiorul partidului, dar Joe Biden i-a asigurat vineri că poate „face treaba”, primind în acest proces sprijinul a doi dintre predecesorii săi, Barack Obama şi Bill Clinton.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.