VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Cele mai importante proiecte de lege votate joi în Parlament

În cadrul ședinței de joi, 13 octombrie, deputații în Parlamentul Republicii Moldova au votat mai multe proiecte importante care au fost incluse pe ordinea de zi a ședinței Legislativului.

Printre acestea sunt:

  • Aprobatarea Strategiei Naționale de Dezvoltare „Moldova Europeană 2030”: prevede proiecte importante de infrastructură (2 spitali noi, 5 poduri rutiere, autostrada Chișinău-Iași), reducerea cu cel puțin 50% a nivelului de sărăcie absolută, fortificarea sectorului apărării, avansarea revoluției digitale, creșterea calității vieții cetățenilor etc.

    Pentru mai multe detalii, apăsați aici.
  • Mai multe persoane vor beneficia de asistența juridică gratuită de stat. Se majorează venitul minim eligibil. Astfel, beneficiari vor fi cetățenii cu venituri mai mici decât salariul lunar în sectorul real (3 500 de lei). Până acum, beneficiari erau persoanelor cu venituri mai mici decât minimul de existență (2 183 de lei).
  • Republica Moldova va avea acces la sistemul european de informații privind vehiculele și permisele de conducere (EUCARIS). Organele de drept vor putea identifica mai ușor mașinile furate, persoanele cu permise false sau care au comis încălcări.
  • Deținătorii de construcții hidrotehnice vor fi obligați să dețină autorizația de mediu pentru folosirea apelor. Acest fapt va responsabiliza deținătorii de bazine acvatice și va permite accesul egal al utilizatorilor acestor resurse acvatice.
  • Salariile bugetarilor vor fi plătite prin sistemul „MPay” și nu prin procesatoarele de plată bancare. Măsura va duce la economisiri substanțiale a banilor publici.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.