VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Cele mai aglomerate aeroporturi din lume în 2023. Marile orașe americane dețin întâietatea

Ghidul oficial al companiilor aeriene și-a publicat tradiționala listă celor mai aglomerate aeroporturi din lume pentru 2023. Pentru a 25-a oară din 1998, Aeroportul din Atlanta, SUA, a obținut primul loc, de altfel, jumătate din topul cu cele mai aglomerate aeroporturi din lume din acest an se află în Statele Unite, informează Business Insider. 

Pe baza capacității totale de locuri interne și internaționale ale companiilor aeriene, Ghidul oficial al companiilor aeriene a plasate pe primul loc Aeroportul Internațional Atlanta Hartsfield-Jackson, drept cel mai aglomerat aeroport global din 2023, cu aproximativ 62,2 milioane de locuri disponibile. Rezultatele nu ar trebui să fie un șoc, având în vedere că aeroportul capitalei statului Georgia a câștigat titlul în fiecare an din 1998, cu excepția anului 2020, când Aeroportul Internațional Guangzhou Baiyun din China a detronat pentru scurt timp Atlanta, pe fondul pandemiei de coronavirus. Celelalte nouă aeroporturi sunt în SUA, Europa și Asia – și reprezintă un colectiv de 500 de milioane de locuri oferite de transportatorii globali în 2023.

Așadar, pe locul al doilea se află Aeroportul din Dubai, cu 56,5 milioane de locuri, urmat de Aeroportul Tokyo Haneda, cu 52,7 milioane de locuri disponibile. Pe locul al patrulea se află London Heathrow, care însă, împreună cu alte cinci aeroporturi din Londra reprezintă cel mai aglomerat sistem aeroportuar din lume din punct de vedere al numărului de pasageri. 

Pe locul al cincilea se află Aeroportul Dallas din SUA, care este cel mai aglomerat nod al companiei American Airlines și este orașul de plecare pentru multe dintre zborurile sale internaționale. Tot în SUA se află și Aeroportul Denver, care s-a clasat pe locul al cincilea. 

Aeroportul din Istanbul, Turcia, se află pe poziția a șaptea, cu 46,4 milioane de locuri. Istanbulul găzduiește Turkish Airlines, care a fost desemnată cea mai bună companie aeriană europeană în 2023 de site-ul de clasare a aviației Skytrax.

Pe ultimele trei locuri din Top 10 se află aeroporturile din Los Angeles și Chicago, SUA, dar și Aeroportul Guangzhou Baiyun din China.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.