VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

CEC anunță câți bani urmează să fie cheltuiți din buget pentru organizarea referendumului și alegerilor prezidențiale

Comisia Electorală Centrală a aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, devizele estimative de cheltuieli suplimentare pentru organizarea și desfășurarea alegerilor pentru funcția de președinte al Republicii Moldova, a referendumului republican constituțional și pentru acțiunile aferente implementării parțiale a votului prin corespondență.

Astfel, devizul estimativ de cheltuieli propus pentru organizarea și desfășurarea referendumului republican constituțional este de 37566,65 mii lei, iar pentru implementarea parțială a votului prin corespondență este de 19661,80 mii lei. Pentru organizarea și desfășurarea alegerilor prezidențiale au fost identificați, ca fiind necesari suplimentar, 3875,15 mii lei.

Mijloacele financiare vor fi utilizate pentru procurarea rechizitelor de birou, a materialelor electorale, serviciilor poștale, achitarea indemnizațiilor pentru funcționarii electorali și a personalului din cadrul consiliilor electorale de circumscripție electorală, dezvoltarea și menținerea sistemelor informaționale, etc”, precizează CEC.

Devizele estimative de cheltuieli suplimentare urmează să fie înaintate Guvernului Republicii Moldova pentru asigurarea alocării din bugetul de stat a resurselor financiare necesare pentru organizarea și desfășurarea scrutinelor, inclusiv pentru implementarea parțială a votului prin corespondență.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.