VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

CEC anunță că în Registrul de Stat al Alegătorilor sunt, în prezent, peste 3,3 milioane de persoane

În Registrul de Stat al Alegătorilor pe 1 iulie erau 3 301 368 de persoane. Dintre aceștia, 2 739 379 de cetățeni cu drept de vot sunt atribuiți pe unități administrativ-teritoriale de nivelul II, transmite IPN.

Comisia Electorală Centrală precizează că diferența cuprinde persoanele care au cetățenia Republicii Moldova, dar nu au înregistrare la domiciliu sau reședință, inclusiv cei care au emigrat autorizat peste hotarele țării (288 371 de persoane) și cetățenii cu drept de vot având domiciliul înregistrat în unitățile administrativ-teritoriale din stânga Nistrului, aflate provizoriu în afara controlului suveran al autorităților constituționale ale Republicii Moldova (273 618 de persoane).

Pe 20 octombrie în Republica Moldova vor avea loc alegeri prezidențiale. În aceeași zi se organizează și referendumul constituțional la care alegătorii vor răspunde dacă sunt de acord pentru modificarea Constituției în vederea aderării Republicii Moldova la Uniunea Europeană.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.