VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

CEC a inițiat consultări publice asupra Regulamentului privind votul prin corespondență

Comisia Electorală Centrală a inițiat consultări publice a proiectului de hotărâre „Pentru aprobarea Regulamentului privind particularitățile organizării și implementării votului prin corespondență la scrutinele naționale”.

Scopul elaborării proiectului de regulament constă în punerea în aplicare a Legii nr. 109/2024 privind implementarea parțială a votului prin corespondență.

Observațiile, sugestiile și propunerile cu valoare de recomandare asupra acestui proiect pot fi trimise până la data de 18 iulie 2024.

Proiectul de hotărâre, proiectul Regulamentului privind particularitățile organizării și implementării votului prin corespondență la scrutinele naționale și nota informativă sunt disponibile pe pagina web oficială a Comisiei Electorale Centrale www.cec.md, compartimentul „Cadrul normativ”.

Amintim, la scrutinele din 20 octombrie, votul prin corespondență va fi testat în șase state. Este vorba despre SUA, Canada, Islanda, Norvegia, Suedia și Finlanda.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.