VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

CEC a dispus renumărarea buletinelor de vot în două localități din țară

Comisia Electorală Centrală (CEC) a dispus renumărarea voturilor pentru funcția de primar al satului Hâjdieni, raionul Glodeni și al satului Sănătăuca, raionul Florești, exprimate în cadrul primului tur al alegerilor locale generale din 5 noiembrie 2023.

Hotărârea a fost aprobată în contextul deciziei Curții Supreme de Justiție din 18 noiembrie 2023, prin care au fost admise recursurile depuse de către Partidul Politic „Partidul Dezvoltării și Consolidării Moldovei” privind anularea parțială a hotărârii CEC nr. 1575 din 10 noiembrie 2023 „Cu privire la unele cereri și contestații prin care se solicită dispunerea renumărării voturilor, depuse la CEC în zilele de 7-9 noiembrie 2023”, iar CEC a fost obligată să dispună renumărarea buletinelor de vot în aceste circumscripții electorale”, explică CEC.

Totodată, instituția precizează că procedura de renumărare se va efectua cel târziu la data de 21 noiembrie 2023, iar rezultatul acestui proces se va aduce la cunoștința Comisiei cel târziu la 22 noiembrie 2023.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.