VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

CEC a aprobat modelele buletinelor de vot pentru alegerea consilierilor din Chișinău și Comrat 

Comisia Electorală Centrală a aprobat modelele sub formă de broșură a buletinelor de vot pentru alegerea consilierilor în Consiliul municipal Chișinău și Consiliul municipal Comrat, U.T.A. Găgăuzia, la alegerile locale generale din 5 noiembrie 2023.

Decizia Comisiei vine în contextul în care Consiliul electoral al circumscripției electorale municipale Chișinău nr. 1 a înregistrat 35 concurenți electorali pentru funcția de consilier în Consiliul municipal Chișinău și Consiliul electoral al circumscripției electorale municipale Comrat nr. 36/1 a înregistrat 57 concurenți electorali pentru funcția de consilier în Consiliul municipal Comrat.

Conform prevederilor Instrucțiunii cu privire la aprobarea modelului, tipărirea, transmiterea și păstrarea buletinelor de vot aprobată prin hotărârea CEC nr. 1212/ 2023, în cazul în care în buletinul de vot se înscriu mai mult de 30 de concurenți electorali, acesta se va tipări în format de broșură.

În același context, CEC a decis ca buletinele de vot se vor tipări pe hârtie opacă (mată) de culoare de culoare bej pentru alegerea consilierilor în Consiliul municipal Chișinău și de culoare de culoare gri afumat pentru alegerea consilierilor în Consiliul municipal Comrat, U.T.A. Găgăuzia.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.