VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

CEC a aprobat bugetul pentru anul 2024: Câți bani urmează să fie cheltuiți pentru alegerile prezidențiale

Comisia Electorală Centrală a aprobat bugetul instituției pentru anul 2024 în sumă de 426 554, 40 mii lei.

Potrivit CEC, pentru activitatea Comisiei devizul de cheltuieli este de 90 386, 64 mii lei, iar pentru activitatea consiliilor electorale de circumscripție de nivelul al doilea este de 14 051,94 mii lei. Circa 54 milioane de lei vor fi îndreptați spre finanțarea partidelor politice.

Bugetul Centrului de instruire continuă în domeniul electoral este planificat în valoare de 5,08 milioane de lei.

Pentru organizarea și desfășurarea alegerilor locale noi sunt bugetați 11 543,90 mii lei, iar pentru alegerile parțiale – 658,80 mii lei. Organizarea alegerilor pentru funcția de președinte al Republicii Moldova din anul viitor a fost estimată la 250 841,92 mii lei”, precizează CEC.

Bugetul estimat de CEC va fi transmis Guvernului Republicii Moldova pentru a fi inclus în proiectul bugetului de stat și Parlamentului Republicii Moldova.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.