VOCEA CARE NE UNEȘTE.

LIVE

Ce trebuie să știți în cazul în care unei persoane i se face rău sau suferă un accident / AUDIO

Încercam să stabilim comunicarea cu persoană rănită prin întrebări de genul: ce s-a întâmplat cu dumneavoastră?, mă auziți? cum va numiți?, ce va doare? Sunt și situații în care victima nu poate vorbi, dar dacă reacționează și răspunde prin gesturi la întrebările puse, la atingeri sau la altfel de stimuli externi, înseamnă că este conștientă. dacă nu răspunde și nu reacționează în nici un fel la stimulii verbali sau la atingeri, trebuie verificate imediat cele două funcții vitale: respirația (dacă victima respiră spontan) și circulația (dacă inima funcționează). cea mai importantă metodă pentru a ajuta la salvarea vieții unui om este resuscitarea cardiorespiratorie.

Este bine să se cunoască faptul că, în caz de oprire a inimii, persoana care acordă primul-ajutor dispune doar de 3-4 minute pentru a efectua cu succes resuscitarea. După această perioadă se consideră că hipoxia cerebrală (lipsă de oxigen la nivelul creierului) duce la leziuni cerebrale care vor transformă bolnavul, eventual salvat, într-o ființă pur vegetativă.

Liliana Pușcașu

Autor

Articole similare

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.