VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Cazurile de înec, în scădere semnificativă

În sezonul estival din acest an, pe teritoriul Republicii Moldova 56 de persoane și-au pierdut viața în râurile și lacurile din țară, inclusiv 9 minori. Numărul cazurilor tragice a scăzut cu 26, în comparație, de exemplu, cu perioada estivală din 2021. IGSU precizează că acesta este cel mai mic indice de mortalitate în urma incidentelor în bazinele acvatice, în comparație cu ultimii 5 ani.

Inspectoratul General pentru Situații de Urgență anunță că, în perioada estivală, 140 de persoane au fost salvate de la înec, iar în urma activităților de prevenire realizate de subdiviziunile MAI au fost informați peste 127 mii de oameni despre riscurile scăldatului în locuri neautorizate.

De asemenea, salvatorii și pompierii în comun cu subdiviziunile MAI au desfășurat activități de prevenire în taberele de odihnă din țară. Scopul acestora a ținut de pregătirea minorilor în domeniul reacționării corecte în situații de criză. În acest sens, specialiștii au instruit peste 35 300 de copii și peste 4800 de cadre didactice.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.