VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Câți bani a alocat CEC pentru alegerile locale generale noi din anul 2023

Comisia Electorală Centrală (CEC) a aprobat, în cadrul ședinței de astăzi, bugetul instituției pentru anul 2023, în sumă de 300 310,4 mii lei, dintre care 178 605,5 mii lei pentru organizarea și desfășurarea alegerilor locale generale, planificate pentru anul 2023. 

Astfel, pentru activitatea curentă a Comisiei sunt planificați 58 407,2 mii lei, iar pentru activitatea consiliilor electorale de circumscripție de nivelul al doilea, cu statut permanent – 10 782,8 mii lei.

Totodată, 47 854,4 mii lei urmează să fie distribuite pentru finanțarea partidelor politice, în dependență de rezultatele obținute în cadrul alegerilor.

Alte 4 060,5 mii lei sunt destinate activității Centrului de Instruire Continuă în Domeniul Electoral (CICDE) pe lângă CEC. La fel, pentru realizarea acțiunilor CICDE în cadrul proiectului PNUD „Consolidarea democrației în Republica Moldova prin alegeri incluzive și transparente” sunt prevăzuți 600.000 de lei.

”Bugetul pentru anul 2023 a fost elaborat ținând cont de adoptarea unui nou Cod electoral și modificările care urmează să intre în vigoare, în special cele referitoare la permanentizarea activității tuturor membrilor Comisiei Electorale Centrale, dar și constituirea consiliilor electorale de circumscripție de nivelul al doilea cu statut permanent. 

La estimarea cheltuielilor, pentru activitatea organelor electorale inferioare, s-a ținut cont de recomandarea Curții de Conturi, fiind efectuată o medie pentru ultimele trei scrutine desfășurate în Republica Moldova. În rezultat, anumite sume au fost diminuate, iar altele s-au majorat, luând în calcul creșterea prețurilor la anumite produse și servicii”, subliniază CEC.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.