VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Câte contracte de locațiune au fost înregistrate la FISC în anul 2022

Încasările la impozitul pe venit de la persoanele fizice care transmit în locațiune bunuri imobile au crescut cu 22,2% în 11 luni ale anului 2022, comparativ cu perioada similară a anului precedent, și constituie 36,9 milioane lei. Despre aceasta subliniază într-un comunicat remis presei Serviciul Fiscal de Stat.

Totodată, instituția precizează că în perioada ianuarie-noiembrie 2022 au fost identificate 5.697 persoane fizice ce dau în locațiune bunuri imobile.

”La 492 persoane fizice ce dau în locațiune bunuri imobile au fost calculate suplimentar la buget: plăți de bază în sumă de 348,8 mii lei, majorare de întârziere în sumă de 28,7 mii lei și aplicată amendă în mărime de 39,7 mii lei. În rezultatul acțiunilor întreprinse în perioada ianuarie-noiembrie 2022, au fost înregistrate 19.078 contracte de dare în locațiune a bunurilor imobile, sau cu 16,5% mai multe decât în perioada similară a anului precedent”, menționează FISC-ul.

Serviciul Fiscal de Stat reamintește persoanelor fizice care nu desfășoară activitate de întreprinzător și care transmit în posesie şi/sau în folosinţă proprietate imobiliară altor persoane fizice, prin utilizarea platformelor Booking, Airbnb și altele, despre necesitatea onorării obligațiunilor fiscale aferent veniturilor obținute.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.