VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Casa Regală a României cheamă comunitatea internațională să susțină Republica Moldova

Corpul diplomatic acreditat la București a participat la tradiționala Seară Regală, găzduită de Custodele Coroanei Române, Majestatea Sa Margareta. Evenimentul a avut loc la Sala Tronului de la Palatul Regal din capitala României. Tema centrală a discuțiilor a vizat eforturile de integrare europeană a Republicii Moldova și Ucrainei și provocările majore cu care se confruntă în prezent.

„Obiectivul pe care mi l-am asumat, cu sprijinul atât al Guvernului României, cât și al Guvernului Republicii Moldova, este acela de a mă asigura că Republica Moldova nu este consumată de tragedia care afectează acum Ucraina, că Guvernul său reformator este sprijinit în atingerea obiectivului său și că poporului moldovean i se permite să își decidă propriul viitor, în loc să fie determinat de alții”, a declarat custodele Coroanei Române, în discursul său, citat de ziua.md.

Majestatea Sa Margareta a accentuat că, în pofida problemelor interne, pe care le are astăzi Republica Moldova, ea trebuie susținută să adere la UE, deoarece acest lucru nu presupune costuri foarte mari pentru spațiul comunitar.

„Da, decalajul de bogăție dintre R. Moldova și UE rămâne mare. Și, într-adevăr, există probleme grave de guvernanță în republică. Dar, în același timp, moldovenii sunt probabil unul dintre cei mai înfocați susținători ai Europei. Iar populația este de o mărime modestă, astfel încât procesul de integrare și prețul care trebuie plătit pentru aceasta rămân modeste”, a spus Majestatea Sa.

În context, ea a sugerat comunității internaționale să anticipeze următoarea criză și să facă tot posibilul pentru a se asigura că „Ucraina continuă să reziste agresiunii și că R. Moldova rămâne întreagă și liberă”.

„Știu că avem multe alte priorități în fața noastră astăzi și toate necesită atenția noastră. Cu toate acestea, cu riscul de a spune ceva evident, de obicei nu noi alegem crizele, ci crizele ne aleg pe noi. Haideți să anticipăm, măcar o dată, următoarea criză. Făcând tot posibilul pentru a ne asigura că Ucraina continuă să reziste agresiunii și că R. Moldova rămâne întreagă și liberă”, a spus MS Margareta.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.