VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Candidatul propus de Parlament la funcția de membru al CSM s-a retras din concurs

Candidatul propus de Parlament la funcția de membru în Consiliul Superior al Magistraturii (CSM), Angela Popil, s-a retras din concurs în timpul procesului de reevaluare. Despre aceasta anunță Comisia Pre-Vetting.

Printr-o scrisoarea adresată Comisiei și Parlamentului, în calitate de organizator al concursului, candidata a informat despre retragere și a solicitat încetarea procedurii de evaluare reluată în privința sa.

Menționăm că Angela Popil s-a aflat pe lista candidaților non-judecători propuși de Parlament pentru funcția de membru în Consiliul Superior al Magistraturii în iunie 2022. Comisia Pre-Vetting a evaluat-o, iar prin Decizia nr. 27 din 21 martie 2023, a decis că aceasta nu a promovat evaluarea. Candidata Popil a contestat decizia Comisiei. Drept urmare, Curtea Supremă de Justiție a dispus re-evaluarea candidatei.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.