VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Când revine Aeroportul Internațional Chișinău în gestiunea statului? Direcotrul APP: A fost demarată procedura de preluare a activelor AIC

Agenția Proprietăți Publice (APP) a demarat luni, 27 martie, procedura de transmitere-preluare a activelor Aeroportului Internațional Chișinău ce se află în gestiunea Avia Invest SRL, a declarat pentru Vocea Basarabiei directorul Agenției Proprietăți Publice, Alexandru Musteață.

Solicitat de Vocea Basarabiei, directorul APP a declarat că instituția pe care o conduce a început procedura de primire-predare a activelor aeroportului. Astfel, în urma efectuării acestui proces, Aeroportul Internațional Chișinău (AIC) va fi gestionat de către întreprinderea de stat AIC.

„Prin ordinul emis de APP, pe 27 maritie a demarat procedura de preluare a activelor, dar mai durează. Sunt aspecte legate de contabilitate. Se întreprind toate măsurile legale. La momentul dat, aeroportul activează. Au fost pornite procedurile de primire-predare a activelor Aerortului Internțional Chișănu. Pot să vă spun că procedura a început, dar nu pot să vă spun că Aeroportul a revenit comletamente în gestiunea statului”, a declarat Alexandru Musteață.

În august 2023, Tribunalul arbitral al Camerei de Comerț din Stockholm a respins cererea companiei care deține 95 la sută din acțiunilea Avia Invest de a obliga R. Moldova să execute, în continuare, contractul de concesiune. Airport Invest Ltd îndreptată împotriva Republicii Moldova. Totodată, tribunalul a obligat compania să-i achite Republicii Moldova suma de 216,678 75 mii de euro drept compensare pentru cheltuielile suportate în legătură cu procedura arbitrală.

Pe 23 noiembrie, ministrul Justiției, Sergiu Litvinenco, anunța că Aeroportul Internațional Chișinău revine în proprietatea statului, după ce magistrații Curții de Apel (CA) Chișinău au examinat decizia Judecătoriei Chișinău privind rezilierea contractului de concesionare a activelor ÎS Aeroportul Internațional Chișinău. Atunci, reprezentanții Avia Invest au declarat că decizia este una ilegală și va fi atacată la Curtea Supremă de Justiție (CSJ).

VIDEO/ Eugeniu Cozonac: „Dacă vom câștiga dosarul Avia Invest la CA, atunci în timp foarte scurt vom putea prelua toate bunurile statului de la aeroport”

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.