VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Camera de Comerț și Industrie, o nouă etapă în relația cu România

Camera de Comerț și Industrie invită antreprenorii să participe la Programul de sporire a capacităților managerilor „Republica Moldova – România”. Proiectul va fi organizat în perioada martie – mai 2024 și în cooperare cu Camera de Comerț și Industrie Brașov, având obiectivul de a consolida relațiile bilaterale comercial- economice și preluarea experienței sectorului privat românesc.

Potrivit președintelui CCI, Sergiu Harea, în 2024, instituția pe care o conduce plănuiește să aibă mai multe activități împreună cu partenerii de peste Prut.

„România rămâne a fi principalul partener de dezvoltare al Republicii Moldova. De aceea, împreună cu partenerii noștri- CCI Brașov și Proiectul OPTIM, susținut de Guvernul Elveției și implementat de Helvetas, lansăm un program dedicat antreprenorilor și managerilor de IMM-uri din Republica Moldova, interesați să dezvolte relații comerciale cu companii din România sau să inițieze proiecte comune de afaceri. Invităm antreprenorii la acest program care va include 2 etape, și anume: program intensiv de instruire online cu experți calificați din România, pe subiecte ce țin de cercetarea pieței UE, identificarea partenerilor, canalelor de distribuție, reglementările Uniunii Europene, etc.; precum și o vizită de studiu în Brașov, pentru a studia piața românească și a identifica potențiali parteneri de afaceri. Vizita de studiu va include organizarea unui forum de afaceri, întrevederi bilaterale de afaceri, vizite individuale sau de grup la companii românești, etc.”, a declarat Sergiu Harea.

Daniel Gabor, director general adjunct CCI Brașov, a specificat că acest eveniment important, promite să aducă beneficii semnificative pentru ambele părți implicate.

„Ne bucurăm foarte mult de această nouă colaborare. Iar prin intermediul Programului, încercăm să consolidăm legăturile de afaceri din Republica Moldova și România, să promovăm schimburi comericale și investiții reciproce, sprijinind dezvoltarea economică și socială”, a punctat Daniel Gabor.

România este principala piață de export pentru produsele moldovenești, cu o cotă de aproximativ 25% în totalul exporturilor Republicii Moldova. Pe lângă aceasta, România are o vastă experiență în procesul de integrare europeană, armonizarea legislației la Acquis-ul comunitar și accesarea fondurilor UE.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.