VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Bunuri de circa 5,2 milioane de lei, sechestrate de ARBI a CNA, într-un dosar de delapidare a averii străine

Bunuri de aproximativ 5,2 milioane de lei au fost indisponibilizate de Agenţia de recuperare a bunurilor infracționale (ARBI), din cadrul CNA, în baza delegațiilor procurorilor, săptămâna trecută. Printre acestea se numără 13 bunuri sechestrate într-un dosar de delapidare a averii străine, printre care  capital social, o construcție locativă și una nelocativă, un cont bancar, 2 încăperi locative și 2 nelocative, un mijloc de transport, 3 terenuri pentru construcții și acțiuni.

Pe lângă componenta de recuperare a bunurilor provenite din infracțiuni, CNA și-a desfășurat activitatea și pe alte dimensiuni cum sunt cea de prevenire a corupției, analitică, de expertiză și educație anticorupție. Astfel: 

  • Direcţia analitică a inițiat 7 analize operaționale, alte 107 analize operaționale și strategice fiind în procedură;
  • Direcţia legislaţie și expertiză anticorupție a recepționat 17 proiecte de acte normative pentru expertizare și a remis autorilor 13 de rapoarte de expertiză și 8 avize; 
  • În cancelaria Centrului au fost înregistrate 1219 materiale; 
  • 59 de apeluri au fost recepționate la Linia naţională anticorupţie; 
  • Au fost eliberate 152 de caziere de integritate; 
  • Direcţia educaţie anticorupţie a desfășurat 5 activităţi de informare și sensibilizare cu privire la riscurile și consecințele implicării în acte de corupție;
  • O persoană a fost plasată în Izolatorul de urmărire penală al CNA pe parcursul săptămânii precedente.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.