VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Bucea, un an de la eliberare: Maia Sandu, invitată la un summit în orașul ucrainean declarat ”simbolul atrocităților ruse”

Președinta Maia Sandu se află astăzi în Ucraina, acolo unde participă la Summitul ”Bucea 2023”, dedicat unui an de la eliberarea orașului ucrainean, ocupat de militarii ruși în primăvara trecută.

Șefa statului a fost invitată în Bucea, acolo unde soldații ruși au comis sute de crime și masacrări, constatate de autoritățile de la Kiev și comunitatea internațională. Amintim, forțele ucrainene au recucerit la sfârșitul lunii martie 2022 orașele Bucea și Irpin situate la nord-vest de Kiev, când forțele ruse au renunțat la tentativa lor de a ocupa capitala ucraineană.

Anchetatorii internaționali adună în prezent dovezi în aceste orașe și în alte localități unde Ucraina susține că trupele ruse au comis atrocități la scară mare. ”Peste 175 de oameni au fost găsiți în gropi comune și camere de tortură. 9.000 de crime de război ruse. 365 de zile de când Bucea este din nou un oraș ucrainean liber”, a scris Volodimir Zelenski pe o rețea socială.

Ocupația rusă în orașul Bucea a durat 33 de zile, soldându-se cu peste 1.400 de morți, printre care și 37 de copii, susține Kievul.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.