VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Boris Gîlca: Revenirea în colectivități a elevilor ar putea duce la o creștere a cazurilor de viroze

În prezent, în municipiul Chișinău se atestă o ușoară descreștere a cazurilor de infecții respiratorii virale. Șeful direcției generale asistență medicală și socială a primăriei Chișinău, Boris Gîlca susține că această descreștere a cazurilor se datorează faptului că elevii au ieșit în vacanța de iarnă și nu s-au întrunit în colectivități.

Totodată Boris Gîlca susține că odată cu revenirea elevilor în școli, ar putea să aibă loc o creștere a cazurilor de infecții respiratorii și de gripă sezonieră.

„A trecut această perioadă, probabil datorită faptului că copiii au fost în vacanță și nu s-au întrunit în colectivități și aceasta a fost o bună ocazie de a stăpâni infecțiile virale și de a le ține sub control. Acum, copiii au revenit, într-adevăr. Suntem în a doua săptămână după vacanță, noi considerăm că anume această săptămână va fi una decisivă sau, mai bine zis, concluzională, deoarece ca număr general infecțiile virale respiratorii sunt în stabilizare cu o ușoară descreștere, ceea ce este un lucru foarte bun. Specialiștii ne-au zis că trebuie să fim foarte prudenți, că revenirea în colectivități după vacanță a copiilor ar putea duce din nou la creșterea cazurilor de infecții respiratorii virale. La acest moment încă nu vedem această tendință, dar vom urmări împreună cu colegii și evoluția din această săptămână”, a spus Boris Gîlca în cadrul emisiunii „Puncte de Reflecție” .


Șeful direcției generale asistență medicală a dat asigurări că la moment, spitalele municipale sunt pe deplin asigurate cu toate preparatele necesare și pot face față situației și presiunii care ar putea să apară.


În context, Boris Gîlca îndeamnă populația să respecte măsurile de protecție împotriva infecților respiratorii virale iar la primele simptome să nu se trateze de sine stătător la domiciliu dar să se adreseze la medic.

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.