VOCEA CARE NE UNEȘTE.

LIVE

Boris Cremene, actor: Unde este cultură și creativitate, acolo este prosperitate și bunăstare

Regândirea politicilor în domeniul culturii sunt esențiale într-un stat ce se vrea dezvoltat și democratic, iar politicienii care manipulează o parte a societății, ținând-o ostatică într-un sistem degradant de gândire, trebuie pedepsiți. Este mesajul actorului și regizorului Boris Cremene transmis în cadrul emisiunii ”Puncte de Reflecție” de la Vocea Basarabiei.

Omul de artă susține că Republica Moldova are nevoie, mai mult ca niciodată, de un catalizator ce să unească societatea.

”E democrație, dar există o populație degradată, care poate fi manipulată, și aici trebuie pedepsit factorul politic care îi manipulează, și este o parte de populație liberă care are o gândire, un discernământ adevărat. Păi, totul e în mâinile noastre, de fapt, totul e în mâna cetățeanului, pentru că puterile vin și se duc, dar noi dacă avem un element care ne unește, chiar dacă suntem o țară eclectică, cu minorități diferite, noi trebuie să avem un catalizator care ne unește, cum e Brazilia. Brazilia e o țară de migranți, cea mai mare diasporă de japonezi e acolo, chinezi, italieni, spanioli, dar au două elemente care îi fac o națiune – limba portugheză și fotbalul”, a declarat Boris Cremene.

Actorul susține că, deseori, protestele și manifestațiile reprezintă o oglindă societății acolo unde pot fi văzute clar cele două tabere – cea manipulată și cea cu o gândire constructivă.

”Cred că noi am văzut care este proporționalitatea între gașca ceea de oameni care nu știu de unde vin pentru câțiva bani și asta iarăși e o lacună a educației, pentru că nu poți să-i spui omului: „Măi, s-a furat din buzunarul tău și ți s-a dat un pic doar ca să te scoată în stradă. Atât.” Și am văzut oamenii ceia îmbrăcați frumos, culți, care au ieșit masiv să demonstreze, să dea un semnal că noi ne dorim o țară civilizată”, a mai adăugat Boris Cremene.

Autor

Articole similare

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.