VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Bombardamente lângă biroul Crucii Roşii din Gaza: Cel puţin 22 de palestinieni ucişi

Comitetul Internaţional al Crucii Roşii (CICR) a anunţat vineri seara că 22 de persoane au fost ucise şi 45 au fost rănite în urma unui atac cu „proiectile de mare calibru” care a afectat biroul său din Gaza, care este înconjurat de sute de refugiaţi palestinieni, ce trăiesc în corturi, relatează sâmbătă AFP şi dpa.

„Acest incident a provocat un aflux masiv de victime către spitalul de campanie al Crucii Roşii, situat în apropiere”, care „a primit 22 de morţi şi 45 de răniţi”, scrie CICR, care denunţă „numeroasele incidente grave” din ultimele zile „ce pun în pericol viaţa lucrătorilor umanitari şi a civililor”.

Armata israeliană şi-a intensificat vineri atacurile în Fâşia Gaza, în urma cărora cel puţin 30 de palestinieni au fost ucişi, potrivit medicilor, şi a fost implicată în noi schimburi de focuri transfrontaliere cu gruparea Hezbollah libaneză.

Ministerul Sănătăţii din Fâşia Gaza, teritoriu condus de gruparea islamistă palestiniană Hamas, a declarat că au fost înregistraţi 25 de morţi şi 50 de răniţi în atac, acuzând armata israeliană că a „ţintit corturile civililor refugiaţi la Al-Mawasi”, zonă din sudul Fâşiei Gaza, în apropiere de Rafah, scrie Agerpres.

La rândul său, un purtător de cuvânt al armatei israeliene a declarat pentru AFP că „o anchetă iniţială sugerează că nu există niciun indiciu că armata israeliană ar fi efectuat o lovitură în zona umanitară Al-Mawasi”.

„Incidentul este investigat”, a adăugat purtătorul de cuvânt.

Potrivit CICR, „proiectile de mare calibru au aterizat la câţiva metri de birourile Comitetului Internaţional al Crucii Roşii vineri după-amiază”.

„Acesta este unul dintre numeroasele incidente grave de securitate care au avut loc în ultimele zile. Gloanţe rătăcite au lovit deja structurile CICR”, a mai spus organizaţia.

Organizaţia a reamintit că, potrivit dreptului internaţional umanitar, părţile implicate în conflict au obligaţia de a lua „toate măsurile de precauţie posibile” pentru a evita pierderea de vieţi omeneşti în rândul populaţiei civile, rănirea civililor sau deteriorarea bunurilor civile, inclusiv a structurilor umanitare.

Atacul din 7 octombrie din sudul Israelului s-a soldat cu moartea a 1.194 de persoane, în majoritate civili, potrivit unui bilanţ al AFP stabilit pe baza datelor oficiale israeliene.

Drept ripostă, armata israeliană a lansat o ofensivă în Fâşia Gaza, care a făcut până în prezent 37.431 de morţi, în majoritate civili, conform datelor Ministerului Sănătăţii din Gaza.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.