VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Blocul format din Platforma DA, LOC, Partidul Schimbării și CUB cere demisia șefului Comisiei Pre-Vetting

Liderii blocului alcătuit din Platforma DA, LOC, Partidul Schimbării și CUB au depus o sesizare prin care cer retragerea din funcție a președintelui Comisiei pre-vetting, Herman von Hebel, pe motivul pretinselor dovezi de lipsă de integritate și reputație ireproșabilă pentru a ocupa această funcție. Demersul a fost depus la Comisia de evaluare a integrității candidaților la funcția de membru în organele de autoadministrare ale judecătorilor și procurorilor, transmite IPN.

Reprezentanții celor patru partide cer retragerea lui Hermen von Hebel nu doar din funcția de președinte al Comisiei pre-vetting, dar și depunerea mandatului de membru al respectivei comisii, invocând faptul că „reforma în justiție nu poate fi făcută de persoane care nu corespund criteriilor de evaluare la capitolul integritateˮ.

Blocul precizează că pe data de 25 martie 2024, portalul www.anticorupție.md a publicat o investigație jurnalistică cu referire la mai multe articole din presa internațională, care confirmă faptul încălcării legislației de către președintele Comisiei pre-vetting. Potrivit articolului apărut în presă, Hermen von Hebel a încălcat legea, eliberând din funcție mai mulți angajați ai Curții Penale Internaționale și a ascuns informația că deține, în prezent, funcția de judecător la Curtea de Apel din Den Bosch a Olandei, fapt care „este incompatibil cu statutul de membru al Comisiei de evaluareˮ.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.