VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Atac armat într-o școală dintr-un oraș finlandez. Trei elevi au fost răniți

Trei copii au fost răniți într-un atac armat care a avut loc la o școală din orașul Vantaa, Finlanda, în apropiere de Helsinki, anunță BBC, citată Digi24. Atacatorul, un minor de 13 ani, a fost arestat. Victimele incidentului au, de asemenea, 13 ani.

Potrivit presei finlandeze, școala are 800 de elevi și 90 de angajați. Vantaa este al patrulea cel mai mare oraș din Finlanda, având aproximativ 240.000 de locuitori, și se află în zona metropolitană a capitalei Helsinki.

În Finlanda a mai avut loc două atacuri armate mortale în școli, în 2007 și 2008, ceea ce a determinat înăsprirea legilor privind portul armelor de foc. Însă Finlanda este o țară în care vânătoarea este practicată la scară largă, iar finlandezii sunt pasionați de arme. În momentul de față, în Filnlanda 430.000 de persoane dețin legal arme de foc, la populație de 5,5 milioane. În 2007, un student de 18 ani a împușcat șapte elevi și un profesor în orașul Tuusula, iar în anul următor un alt elev a împușcat nouă elevi și un profesor în orașul Kauhajoki.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.