VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

BIRD oferă R. Moldova un împrumut de peste 37 milioane euro

Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare va acorda un împrumut de peste 37 de milioane de euro și 5 milioane de dolari grant pentru realizarea Programului ,,Operațiunea politica de dezvoltare pentru sprijinirea creșterii și rezilienței în Moldova”. Guvernul a aprobat semnarea acordului.

Potrivit proiectului, atât împrumutul, cât și grantul vor fi oferite sub formă de suport bugetar prin intermediul Băncii Internaționale pentru Reconstrucție și Dezvoltare. Cele 11 condiționalități prevăzute țin de creșterea flexibilității privind angajarea lucrătorilor de tineret pentru sarcini ușoare și a refugiaților pentru a îndeplini sarcini temporare sau permanente, modificarea Legii concurenței pentru stabilirea independenței Consiliului Concurenței și consolidarea echității procedurale, majorarea plafonului pentru Ajutorul de Minimis, alinierea legislației la cerințele Uniunii Europene privind integritatea și transparența pieței energiei etc.

Ministrul finanțelor, Petru Rotaru, a precizat că toate condiționalitățile au fost realizate, fiind adoptate actele normative/legislative solicitate. Astfel că după intrarea în vigoare a acordului de împrumut va fi posibilă efectuarea debursării finanțării, notează IPN.

Maturitatea împrumutului este de maxim 29 de ani, inclusiv perioada de grație de 9 ani, rata dobânzii este variabilă, comisionul de angajament constituie 0,25% din suma nedebursată, comisionul unic – 0,25% din suma împrumutului. Atât împrumutul, cât și grantul urmează a fi debursate într-o singură tranșă.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.