VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

BERD va finanța construcția la Dondușeni a unui depozit de deșeuri

Infrastructura în domeniul managementului deșeurilor solide în Republica Moldova va fi dezvoltată cu sprijinul Băncii Europene pentru Reconstrucție și Dezvoltare. În acest sens, Guvernul a aprobat proiectul de lege pentru ratificarea unui acord de grant în valoare de 5,4 milioane de euro.

Din contul grantului, vor fi finanțate proiecte în raioanele Briceni, Ocnița, Edineț și Dondușeni. Acestea țin de construcția depozitului de deșeuri, a stației de sortare și a stației de compostare în Dondușeni, precum și a stațiilor de transfer în Edineț și Briceni. De asemenea, vor fi procurate echipamente și utilaje pentru transportare, sortare, reciclare și compostare: vehicule, tomberoane și containere. 

În acest mod, vor fi reduse cantitățile de deșeuri depozitate și va crește gradul de acoperire teritorială a serviciilor de management al deșeurilor solide. 

Grantul va susține realizarea Proiectului „Deșeuri solide în Republica Moldova”, semnat la 22 februarie 2024. Acesta urmărește dezvoltarea infrastructurii de profil în cele trei regiuni de management a deșeurilor, conform prevederilor Strategiei de gestionare a deșeurilor în Republica Moldova și ale Programului Național de gestionare a deșeurilor pentru anii 2022-2027.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.