VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Banii pentru renovarea primelor cinci cămine studențești, alocați de Ministerul Educației

Ministerul Educației a anunțat că a alocat aproximativ 22 milioane de lei pentru renovarea a cinci cămine studențești. Finanțările sunt destinate pentru căminele gestionate de patru universități din Chișinău și una din Bălți.

Potrivit proiectului de finanțare, câte 4,7 milioane de lei au fost transferate Universității Tehnice din Moldova, Academiei de Studii Economice și Universității pedagogice „Ion Creangpă”. O sumă de 4,2 milioane de lei au fost alocate Universității de Stat din Moldova, iar 3,5 milioane – Universității ”Alecu Russo” din Bălți.

Anunțul despre alocări suplimentare pentru reparația căminelor a fost făcut de ministrul Educației, Dan Perciun, încă la începutul lunii septembrie, atunci când în spațiul public au apărut mai multe imagini și informații despre condițiile proaste din căminele universităților, care, deseori, sunt renovate din banii familiilor studenților. Volumul total al alocațiilor bugetare pentru finanțarea complementară a instituțiilor de învățământ superior publice din subordinea Ministerului Educației și Cercetării pentru anul financiar 2023 a depășit suma de 55 de milioane de lei.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.