VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Banca Mondială oferă R. Moldova un grant de peste 88 milioane de dolari

Banca Mondială va oferi Republicii Moldova un grant în valoare de 88,4 milioane de dolari. Parlamentul a ratificat acord de grant Fondul fiduciar multidonator dintre Republica Moldova și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Asociația Internațională pentru Dezvoltare.

Potrivit Legislativului, grantul va fi debursat într-o singură tranșă și va fi destinat cofinanțării Programului „Moldova, măsuri în situație de urgență, reziliență și competitivitate. Operațiunea de politici de dezvoltare 2”.

Asistența financiară, disponibilă până la data de 30 septembrie 2023, va fi acordată de Statele Unite ale Americii și Elveția, în baza celor opt acțiuni realizate de Republica Moldova. Banii vor fi utilizați pentru finanțarea necesităților bugetului de stat, cu scopul de a atenua efectele negative generate de războiul din Ucraina, precum și de a asigura reziliența și competitivitatea țării noastre.

Acordul de grant Fondul fiduciar multidonator dintre Republica Moldova și Banca Internațională pentru Reconstrucție și Dezvoltare și Asociația Internațională pentru Dezvoltare a fost semnat la 9 august 2023.

De menționat că, la sfârșitul lunii mai, Banca Mondială a aprobat finanțarea Programului „Moldova, măsuri în situație de urgență, reziliență și competitivitate. Operațiunea de politici de dezvoltare 2”, în sumă de 92,1 milioane de euro (împrumut), 25 milioane de dolari (suma concesională nerambursabilă) și 9,3 milioane de dolari (grant).

Totodată, Banca Mondială va cofinanța suplimentar, prin intermediul Fondului fiduciar multidonator, Programul „Moldova, măsuri în situație de urgență, reziliență și competitivitate. Operațiunea de politici de dezvoltare 2” cu 97,7 milioane de dolari, dintre care 88,4 milioane de dolari reprezintă grantul oferit țării noastre.

Autor

  • Mîțu Anișoara

    A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității de Stat din Moldova, ulterior a urmat studiile universitare de masterat. A activat în calitate de reporter social, iar la moment are peste 10 ani de experiență în jurnalism. Este autoarea știrilor sociale și politice pe site-ul Vocea Basarabiei. Informarea calitativă este cheia unui om greu de manipulat.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.