VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei oferă R. Moldovei un grant în valoare de 900.000 de euro: Cum vor fi folosiți banii

R. Moldova va beneficia de un grant în valoare de 900.000 de euro de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei. Banii vor fi utilizați pentru acoperirea retroactivă a cheltuielilor suportate de către sistemul de sănătate din țara noastră în vederea acordării asistenței medicale refugiaților din Ucraina.

În cadrul ședinței de astăzi, membrii Comisiei economie, buget și finanțe au aprobat, unanim, raportul la proiectul de lege pentru ratificarea Acordului de grant dintre Guvernul țării noastre și Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei.

De asemenea, Comisia protecție socială, sănătate și familie a dat aviz pozitiv. Proiectul va fi prezentat pentru aprobare în plenul Legislativului.     

”Grantul va fi utilizat de către Ministerul Sănătății, prin intermediul Companiei Naționale de Asigurări în Medicină, pentru finanțarea cheltuielilor, care au avut două componente. Prima constă în acordarea serviciilor de asistență medicală prestate prin intermediul instituțiilor medicale din cadrul sistemului de sănătate. Cea de-a doua se referă la serviciile de asistență medicală furnizate de echipele mobile delegate de către instituții, inclusiv pentru medicamente, deplasarea echipelor ș.a”, se mai arată în comunicatul remis de Legislativ.

Termenul de valabilitate a acordului este prevăzut până la 31 ianuarie  2023.

Potrivit oficialilor de la Guvern, grantul de 900.000 de euro acoperă parțial cheltuielile suportate de sistemul medical al Republicii Moldova în scopurile respective, dar sunt și alte instituții internaționale care au contribuit  sau sunt disponibile să contribuie. 

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.