VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Averea Veronicăi Dragalin: Ce salariu a obținut în SUA în anul 2021

Veronica Dragalin, noua șefă a Procuraturii Anticorupție (PA), a ridicat anul trecut un salariu de 122.010 dolari în SUA.

Potrivit declarației de avere prezentată la data de 24 august la ANI, în 2021 Dragalin a obținut dividende în sumă de 27.397 de dolari.

Totodată, șefa PA declară două conturi de investiții în fonduri de 119.614 dolari și respectiv, 231.216 de dolari.

De asemenea, Dragalin mai deține și 3 conturi bancare în SUA pe care sunt circa 31.000 de dolari.

Menționăm că Veronica Dragalin, câștigătoarea concursului pentru funcția de procuroră-șefă a Procuraturii Anticorupție (PA), și-a început activitatea în funcția respectivă la data de 1 august 2022.

Veronica Dragalin este fiica Elenei Dragalin, fondatoarea organizației Moldova AID, precum și a organizației Moldovan-American Convention.

Reamintim că Veronica Dragalin a promovat toate probele din concursul pentru șefia Procuraturii Anticorupție. La ultima probă – interviul de la CSP – Veronica Dragalin a acumulat cel mai mare scor – 72,15 puncte.

În cadrul probei interviului, Dragalin a spus că Procuratura Anticorupție trebuie să-și recâștige încrederea, iar procurorii trebuie să acționeze fără să ia în considerare apartenența politică a celor certați cu legea.

Veronica Dragalin a fost procuror-adjunct în Secția de corupție publică și drepturi civile din Biroul procurorului american din districtul central al Californiei și a instrumentat în această calitate numeroase cazuri de corupție mare în Statele Unite.

Ea are o carieră de 11 ani în sistemul de justiție american.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.