VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Autoritățile își propun ca, în 2024, cota serviciilor digitalizate pentru antreprenori să ajungă la 75%

Guvernul își propune ca în acest an să ajungă la o cotă de 75% a serviciilor digitalizate oferite antreprenorilor moldoveni. În prezent, acest nivel este de 51 la sută. Ministerul Dezvoltării Economice și Digitalizării anunță că, în total, șapte instituții centrale ale statului, din cele 43, au devenit complet digitalizate pentru companii.  

Doar în ultimele trei luni, au fost digitalizate 100% serviciile oferite de Ministerul Dezvoltării Economice, Agenția Națională a Arhivelor, Compania Naţională de Asigurări în Medicină și Casa Națională de Asigurări Sociale.

„Continuăm digitalizarea de 100% a serviciilor publice. Ne concentrăm și pe creșterea securității, rezilienței și calității acestora. Și ca punct final să atingem acel obiectiv – posibilitatea gestionării unei afaceri în Republica Moldova 100% la distanță”, a declarat ministrul Dezvoltării Economice, Dumitru Alaiba, în cadrul unei ședințe cu reprezentanții instituțiilor publice care prestează servicii antreprenorilor.

Potrivit autorităților, din totalul solicitărilor, în peste 65 la sută din cazuri antreprenorii preferă să le facă online. Totuși, din cele 259 de servicii digitale disponibile în prezent, fiecare al treilea nu a avut nicio solicitare online în 2023. În acest sens, Ministerul Dezvoltării Economice își propune să identifice și să implementeze strategii eficiente pentru a crește utilizarea acestor servicii.

Autor

Articole similare

spot_img
spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.