VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Autoritățile de la Chișinău au cerut, din nou, separatiștilor de la Tiraspol să renunțe la abuzurile față de agricultorii din Dubăsari care au terenuri peste drumul Râbnița-Dubăsari

Autoritățile separatiste de la Tiraspol sunt chemate repetat de Chișinău să renunțe la deciziile abuzive luate față de deținătorii de terenuri din raionul Dubăsari. Noul apel a fost făcut de vicepremierul pentru Reintegrare, Oleg Serebrian, care s-a întâlnit azi, la Tighina, cu reprezentantul politic al Tiraspolului, Vitali Ignatiev.

Întrevederea a avut loc la sediul Misiunii OSCE din Tighina.

„Negociatorul principal din partea Chișinăului a subliniat necesitatea anulării de către Tiraspol a deciziilor abuzive privind impunerea ilegală de taxe și de restricții ce fac dificilă desfășurarea lucrărilor agricole, recoltarea roadei, depozitarea și transportarea fără impedimente a produselor agricole, a materialului semincer și a echipamentelor necesare către/dinspre loturile de pământ, amplasate după traseul „Râbnița-Tiraspol””, se arată în comunicatul Biroului pentru Reintegrare.

Vicepremierul Oleg Serebrian a abordat și problema celor opt școli românești din stânga Nistrului.

„Au fost reiterate dificultățile cu care se confruntă cele opt școli cu predare în limba română din regiunea transnistreană, cu solicitarea de a soluționa problema ce ține de returnarea/oferirea clădirilor proprii și adecvate procesului educațional, reducerea tarifelor la utilități la nivelul anului 2023, renunțarea la procesări neautorizate de date cu caracter personal și la practica de remitere a citațiilor pentru evidența militară a elevilor.

„A fost readusă în discuție situația deținuților ilegali din regiunea transnistreană. A fost salutată punerea în libertate a lui Victor Pleșcanov, ținut sub strajă la Tiraspol pe nedrept timp de aproape 2 ani, pentru exprimarea propriei poziții față de războiul din Ucraina. Au fost evocate și alte cazuri de rezonanță privind cetățenii Ermurachi M., Dimov Al., Dudnic Vl., Menzarari S. și a. S-a cerut repetat eliberarea necondiționată a acestor cetățeni, restabilirea drepturilor lor fundamentale, precum și accesul la locul aflării lor a reprezentanților Oficiului Avocatului Poporului, OSCE și apărătorilor drepturilor omului”, se mai arată în comunicatul Biroului pentru Reintegrare.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.