VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Autoritățile de la Chișinău, îngrijorate de atacurile asupra centralei nucleare din Zaporojie

Autoritățile de la Chișinău sunt foarte îngrijorate de atacurile din ultimele zile asupra centralei nucleare Zaporojie din Ucraina. Într-un mesaj postat pe pagina sa de Twitter, Nicu Popescu, ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene, solicită ca trupele ruse să se retragă de pe teritoriul centralei, astfel ca experții Agenției Internaționale pentru Energie Atomică să aibă acces acolo.

Potrivit lui Nicu Popescu, transformarea celei mai mari centrale atomice din Europa într-un teatru de război, poate provoca o scurgere catastrofală de radiații.

„Trupele ruse trebuie să se retragă și să permită imediat accesul experților Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică”, a scris ministrul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

Pe parcursul ultimelor zile, Kievul și Moscova s-au acuzat reciproc de bombardamentele din aproprierea centralei nucleare Zaporojie, care pun pe toată lumea în pericol.

Anterior, șeful Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Grossi, a avertizat că Zaporojie, cea mai mare centrală nucleară din Europa „este complet scăpată de sub control” şi a făcut un apel Rusiei şi Ucrainei pentru a permite experţilor să viziteze rapid centrala, cu scopul de a stabiliza situaţia şi a evita un accident nuclear de proporții.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.