VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

Autoritățile anunță un nou filtru pentru solicitanții de compensații

Autoritățile anunță un nou filtru la aplicarea categoriilor de vulnerabilitate pentru compensațiile la energie. Sunt vizate gospodăriile care nu declară venituri, dar care au  membri adulți apți de muncă. Despre aceasta a anunțat ministrul muncii și protecției sociale, Marcel Spatari.

„Este vorba despre gospodăriile care nu declară deloc venituri, deși sunt adulți apți de muncă – nu primesc pensii, alocații – lucru vizibil în sistem”, explică ministrul.

Potrivit lui, astfel sunt evitate situațiile în care familiile care de fapt au avut un consum energetic, nu au declarat nici un fel de venit, beneficiază de pe urma acestui fapt. „Este un prim filtru și, conform estimărilor, ar fi vorba de până la zece mii de familii care nu ar trece acest filtru. De aceea îndemnăm familiile să-și declare veniturile cât mai aproape de cele reale”, a mai spus Marcel Spatari, potrivit IPN.

Recent, prin decizia Comisiei pentru Situații Excepționale, s-a decis că gospodăriile casnice cu un consum estimat de energie mai mare sau egal cu 5.000 de lei, care au indicat în cerere un venit global al familiei mai mic de 25% din costul estimat al energiei, li se va aplica cel mult categoria de vulnerabilitate medie.

Autor

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.