VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

Aur și bronz pentru R. Moldova la Campionatul Mondial de la Belgrad

Luptătoarea Anastasia Nichita a devenit pentru prima dată campioană mondială. Aceasta a obținut patru victorii la Campionatul Mondial Seniori de la Belgrad, Serbia, în categoria de greutate 59 kg. 

Anastasia Nichita a reușit să iasă învingătoare din luptele cu canadianca Laurence Beauregard, chinezoaica Qi Zhang, japoneza Sakura Motoki și norvegianca Grace Bullen.

Anterior, Nichita a devenit de două ori campioană europeană la lupte feminine.

De asemenea, luptătoarea Irina Rângaci a obținut medalia de bronz, după victoria în fața chinezoaicei Feng Zhou.

Luptătoarea Irina Rângaci a cucerit medalia de bronz

Președinta Maia Sandu a venit cu un mesaj de felicitare pentru victoriile obținute de luptătoarele moldovene.

„O felicit pe luptătoarea Anastasia Nichita, care în această seară ne-a adus tuturor sentimentul de bucurie și de mândrie pentru țara noastră, câștigând primul său titlu mondial la Campionatul Mondial Seniori de la Belgrad. Îi mulțumesc pentru efort și perseverență, pentru curaj și muncă. Îi mulțumesc pentru că, datorită victoriei sale, drapelul Republicii Moldova a fost arborat pe podiumul învingătorilor.

Transmit recunoștința mea și antrenorului Tudor Cârlan, dar și familiei Anastasiei Nichita, care au crescut o campioană. O felicit, la fel, pe tânăra Irina Rângaci, care a obținut medalia de bronz a campionatului de la Belgrad”, a scris Maia Sandu într-un mesaj publicat pe Facebook. 

Autor

  • Pusca Silvia

    Mereu pregătită să răspundă provocărilor. Pe site-ul voceabasarabiei.md prezintă subiecte de actualitate, știri, informații obiective și de ultimă oră. A absolvit Facultatea de Litere la Universitatea de Stat din Moldova.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.