În pofida limitărilor din timpul postului, la alegerea corectă a alimentelor, meniul vostru poate fi divers și sănătos. Este bine de a avea un meniu creat pentru cel puțin o săptămână pentru a vă asigura că primiți toți maco și micronutrienții necesari pentru o bună funcționare a organismului.
Puteți opta pentru regimul dumneavoastră personalizat, recomandat de medicul nutriționist, dar dacă suferiți de anumite maladii cronice este nevoie de consultat medicul. Dacă v-ați obișnuit să consumați multe produse lactate, postul poate fi o provocare. Este important să știți că există mulți înlocuitori pentru lapte și lactate. Există numeroase tipuri de lapte vegetal precum cel de soia, de migdale, cocoș și altele. Brânza și cașcavalul de asemenea pot fi înlocuite cu brânza vegetală precum tofu sau brânza de caju.
Nu trebuie să vă faceți griji și să gândiți că unica sursă de calciu este laptele de vacă. În 100 g de lapte de vacă se conțin 110 mg de calciu, în timp ce aceeași cantitate de spanac conține aproximativ 200 mg de calciu. Alte alimente care vă oferă doza necesară de calciu este susanul și migdalele. Produsele din soia sunt cele mai cunoscute înlocuitoare ale cărnii. Alte alimente care pot înlocui carnea sunt leguminoasele – fasolea, mazărea, lintea, năutul. Acestea sunt bogate în fibre, proteine și vitamine. Produsele integrale precum quinoa și bulgur sunt o alegere minunată, în special atunci când nu consumați carne. De asemenea, puteți înlocui carnea cu ciuperci și vinete.