VOCEA CARE NE UNEȘTE

LIVE

AUDIO / Victoria Roșca: Noi avem un spectru atât de larg de tradiții și obiceiuri, lăsat moștenire, dar nevalorificat

Victoria Roșca, directoarea Teatrului Popular, a povestit sâmbătă, 7 ianuarie, în cadrul programului informativ Pulsul Basarabiei despre cum a marcat Crăciunul pe stil nou, ce a făcut de Revelion, care îi sunt planurile pentru Crăciunul pe stil vechi, dar și pentru Sfântul Vasile.

Totodată, actrița a spus cum a fost anul 2022 pentru dânsa și pentru teatrul pe care îl conduce, despre spectacolele jucate anul trecut și cele care sunt în pregătire. La fel, au fost trecute în revistă planurile pentru 2023.

„Pentru sărbătorile de iarnă, împreună cu echipa, am pregătit diferite scenarii, orientându-ne după tradițiile și obiceiurile strămoșilor noștri. Am învățat colinde, plugușorul. Ne-am bucurat foarte mult că lumea dă dovadă de interes pentru acestea, acum, în acest ritm alert al oamenilor, în special al artiștilor noștri, de a-și scrie propriile texte specifice Crăciunului. Dacă am sta și am răscoli prin cărțile vechi, și prin tot ce înseamnă folclor, am vedea că avem un spectru atât de larg, de tradiții și obiceiuri, nevalorificat”, a spus Victoria Roșca.

Autor

  • Maria Procopciuc

    A activat în calitate de reporter la Agenția de știri Info Prim Neo, astăzi Agenția de presă IPN. Din 2017 și până în prezent moderează emisiunile „Iarba verde de acasă”, „Pulsul Basarabiei”, „Doină, dor și omenie”, emisiuni cu tentă socială, culturală, muzicală.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.