VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

AUDIO / Victoria Donţov: În octombrie este primordial să vorbim despre sănătatea corpului nostru, în special a glandelor mamare

Victoria Donţov, coordonatoarea maratonului de caritate ,,Race for the Cure”a vorbit duminică, 2 octombrie, în cadrul programului informativ Pulsul Basarabiei că acţiunea revine în format offline în Republica Moldova și pentru a 2-a oară se va desfăşura în municipiul Orhei.

,,Acest maraton face parte din Octombrie Roz, lună dedicată pe plan mondial cancerului la sân și e primordial să vorbim despre sănătatea corpului nostru, în special a glandelor mamare. Anul acesta, cea de-a 7-a ediție a Maratonului Race for the Cure, organizat de către Comunitatea Run Pink Moldova, va avea loc pe data de 9 octombrie 2022 ora 11.00 la Orhei în Parcul Ivanos”, a spus Victoria Donţov.

Coordonatoarea a mai menţionat că mizeayă şi așteaptă oameni din toată țara pentru a se aduna și a alerga împreună pentru toate femeile ce poartă această povară, dar și pentru a onora pe cei răpuși de cancer.

,,Acest maraton este o cursă de 2,5 – 5 km pe care o putem alerga sau merge la pas, la care vă invităm să participați împreună cu prietenii, familia, copiii, colegii de serviciu, chiar și cu prietenii patrupezi”, a mai spus Victoria Donţov

Fiind o cauză nobilă, din care se propune să fie ajutate cât mai multe supraviețuitoare ale cancerului, maratonul are și o taxă financiară, potrivit Victoriei Donţov. Fondurile acumulate vor servi pentru organizarea consultațiilor gratuite în unele localități ale Republicii Moldova cu medicii mamologi, pentru organizarea activităților de informare despre această maladie și sesiuni de distribuire a perucelor și protezelor pentru beneficiarele comunității.

Autor

  • Maria Procopciuc

    A activat în calitate de reporter la Agenția de știri Info Prim Neo, astăzi Agenția de presă IPN. Din 2017 și până în prezent moderează emisiunile „Iarba verde de acasă”, „Pulsul Basarabiei”, „Doină, dor și omenie”, emisiuni cu tentă socială, culturală, muzicală.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.