VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

AUDIO/ Vanu Jereghi: Din păcate, mentalitatea duce la violarea drepturilor omului în Republica Moldova

În contextul marcării la 10 decembrie a Zilei Internaționale a Drepturilor Omului, sâmbătă, 9 decembrie, în cadrul programului informativ Pulsul Basarabiei, Vanu Jereghi, director executiv al Institutului pentru Drepturile Omului (IDOM), a vorbit despre cei 15 ani de activitate ai organizației neguvernamentale privind sensibilizarea, promovarea și protecția drepturilor și libertăților omului garantate de cadrul juridic național și cel internațional, dar și cum stau lucrurile în Republica Moldova în ceea ce privește respectarea drepturilor omului.

„Violări ale drepturilor omului există, au existat și vor exista, din păcate. Există și în țări cu o democrație destul de avansată, ce să mai vorbim despre noi care, chiar dacă suntem de câteva decenii, suntem la un început de cale. Încercăm să schimbăm mentalitatea. Din păcate, mentalitatea este ceea de face să fie violate drepturile omului în Republica Moldova”, a declarat Vanu Jereghi.

Autor

  • Maria Procopciuc

    A activat în calitate de reporter la Agenția de știri Info Prim Neo, astăzi Agenția de presă IPN. Din 2017 și până în prezent moderează emisiunile „Iarba verde de acasă”, „Pulsul Basarabiei”, „Doină, dor și omenie”, emisiuni cu tentă socială, culturală, muzicală.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.