VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

AUDIO/ Olga Cara: În sezonul rece trebuie să întrăm cu o imunitate bogată în vitamine și minerale

„Odată cu răcirea timpului de afară, metabolismul organismului nostru încetinește, iar pe fundalul imunității scăzute riscăm să luăm careva boli de sezon. Pentru a le evita trebuie să lucrăm asupra imunității noastre. În sezonul rece trebuie să întrăm cu o zestre de vitamine și minerale, antioxidanți și alți fitonutrineți pentru a fortifica imunitatea noastră”. Este opinia nutriționistei Olga Cara, expusă duminică, 18 septembrie, în cadrul Programului informativ „Pulsul Basarabiei”, de la Radio Vocea Basarabiei.

Nutriționista susține că este vorba de includerea în rația alimentară anume a legumelor și fructelor de sezon, a rădăcinoaselor, nucilor și pomușoarelor de toamnă. „Dar în nici un caz să nu facem abuz de alimente, doar nu avem intenția de a intra în hibernare. Uneori, din intenția de a face bine organismului putem să facem mai rău și să acutizăm careva boli cronice care nu ne-au dat de știre până acum”, a spus Olga Cara.

Potrivit Olgăi Cara, trebuie să ne ghidăm să avem cele trei mese principale și opțional una sau două gustări. Orientativ putem avea pe masă, la micul dejun, fulgi de ovăz, acele cereale integrale, cu niște fructe sau semințe. Neapărat ceaiul de cătină sau de alte pomușoare, bogate în vitamina C, pentru a ne fortifica imunitatea. Ulterior, pentru un anumit timp, putem apela la o gustare, cel mai bine fructe de sezon. La prânz putem servi un piept de pui, alături de niște orez și salată de legume proaspete și crude. La cină, de exemplu, putem apela la o supă cremă de dovleac sau putem găti pește cu legume la cuptor. Și indiferent de sezon, hidratarea este primordială, în jur de doi litri de apă zilnic.

Autor

  • Maria Procopciuc

    A activat în calitate de reporter la Agenția de știri Info Prim Neo, astăzi Agenția de presă IPN. Din 2017 și până în prezent moderează emisiunile „Iarba verde de acasă”, „Pulsul Basarabiei”, „Doină, dor și omenie”, emisiuni cu tentă socială, culturală, muzicală.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.