VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

AUDIO/ Olga Cara despre cum ne alimentăm în post: Punem accent nu pe restricţii, dar pe ceea ce se permite atât cantitativ, cât şi calitativ

Creștinii ortodocși de rit vechi sărbătoresc la 7 ianuarie Crăciunul – Nașterea Domnului Iisus Hristos. luni, 28 octombrie, acestea intră în postul Crăciunului. Ce se mănâncă în postul Crăciunului este întrebarea care și-o pune orice bun creștin înaintea acestei perioade. Nutriționista, Olga Cara, a vorbit duminică, 27 noiembrie, în cadrul programului informativ Pulsul Basarabiei ce este postul din punct de vedere alimentar.

“Nu este doar o perioadă de detoxifiere a sufletului sau curăţirea lui precum se spune, dar este şi acea curăţire a tractului gastrointestinal şi a întregului organism. Se pune accent pe acel regim alimentar, excluzând toate alimentele provenite din sursa animalieră. Atunci când gândul şi ideea de a începe un regim alimentar de post este în strânsă coleraţie cu starea noastră de spirit, cu voinţa, primordial punem accent şi pe starea noastră de sănătate. Atunci acomodarea la un nou regim este mai plăcută, fără careva consecinţe ulterioare care s-ar reflecta asupra stării noastre de sănătate”, a menţionat nutriţionista.

Potrivit Olgăi Cara, atât fizic, cât şi emoţional, în această perioadă punem accent nu pe restricţii, dar din contra pe ceea ce se permite atât cantitativ, cât şi calitativ. Este vorba de cerealele integrale, soia, preparatele din soia, năutul, lintea, fasolea şi toate tipurile de legume. Ciupercile, dar aici trebuie să fim atenţi de unde au fost culese. Nu uităm şi de vitaminele pe care le luăm din fructe. Trebuie raţional să asociem acele produse alimentare. Nu este un produs magic care să ne suplinească organismul cu toate micro şi macro nutrienţii necesari. trebuie raţional să asociem acele produse alimentare.

Autor

  • Maria Procopciuc

    A activat în calitate de reporter la Agenția de știri Info Prim Neo, astăzi Agenția de presă IPN. Din 2017 și până în prezent moderează emisiunile „Iarba verde de acasă”, „Pulsul Basarabiei”, „Doină, dor și omenie”, emisiuni cu tentă socială, culturală, muzicală.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.