VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

AUDIO / Maria Roibu, directoarea L.T. „Alexandru cel Bun” de la Tighina: Nu cred că limba română se simte la ea acasă

Maria Roibu, directoarea Liceului Teoretic „Alexandru cel Bun”, unicul liceu cu predare în limba română din Tighina a spus sâmbătă, 26 august, în cadrul programului informativ Pulsul Basarabiei, că după mulți ani de luptă nu crede că limba română se simte la ea acasă.

„Noi permanent depunem mari eforturi pentru a menține pe acest teritoriu suflul românesc, pentru a promova și a vorbi limba română. Încă avem încrederea că se va întâmpla, ceea ce trebuie corect din punct de vedere istoric să se întâmple. Compar situația limbii române la momentul dat, cum merge sărmana singură prin niște labirinturi negre de tot și încearcă să izbutească să iasă din acel întuneric. Nu cred că limba română se simte la ea acasă”, a comentat Maria Roibu.

Autor

  • Maria Procopciuc

    A activat în calitate de reporter la Agenția de știri Info Prim Neo, astăzi Agenția de presă IPN. Din 2017 și până în prezent moderează emisiunile „Iarba verde de acasă”, „Pulsul Basarabiei”, „Doină, dor și omenie”, emisiuni cu tentă socială, culturală, muzicală.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.