VOCEA CARE NE UNEȘTE.

Ooops ! You forgot to enter a stream url ! Please check Radio Player configuration

LIVE

AUDIO / Adriana Rotaru, moldoveancă stabilită la Bruxelles: Eu cred că noi am fost independenți mai mult pe hârtie

Adriana Rotaru, moldoveancă căsătorită de 16 ani la Bruxelles, crede că Republica Moldova în acești 32 de ani de la obținerea independenței a fost independentă mai mult pe hârtie. Sâmbătă, 26 august, în cadrul programului informativ Pulsul Basarabiei, ea a spus că Republica Moldova nu a avut curajul pe care l-au avut alte țări, care la fel au fost în fosta URSS, să se rupă de trecut.

„Eu nu spun că nu trebuie să te uiți în trecut, dar trebuie în prezent să ai o poziție, să-ți diversifici șansele, ca să fie mai multe oportunități. Situația din Ucraina, acești ultimi doi ani, cred că a făcut un pic să se pună o poziție în față. A lipsit mult timp o idee mare, generală, unică, că direcția este aceasta și toți trebuie să meargă încoace, deoarece este planul nostru comun, spre asta ni-i calea și toți să muncească în direcția aceasta. Mai este de muncit, să zic că s-a bătut pasul pe loc, pot spune că nu a fost așa. Foarte mărunți pași s-au făcut, dacă e să comparăm cu alte țări alături de care am fost în fosta URSS, unele țări care și-au făcut vânt au fost capabile să se desprindă de tot ce a fost sovietic, nu le-a fost frică”, a declarat Adriana Rotaru.

Autor

  • Maria Procopciuc

    A activat în calitate de reporter la Agenția de știri Info Prim Neo, astăzi Agenția de presă IPN. Din 2017 și până în prezent moderează emisiunile „Iarba verde de acasă”, „Pulsul Basarabiei”, „Doină, dor și omenie”, emisiuni cu tentă socială, culturală, muzicală.

Articole similare

spot_img

cele mai populare

Preluarea textelor de pe pagina www.voceabasarabiei.md se realizează în limita maximă de 500 de semne. În mod obligatoriu, în cazul paginilor web (portaluri, agentii, instituţii media sau bloguri) trebuie indicat şi linkul direct la articolul preluat din www.voceabasarabiei.md Instituţiile de presa care preiau articole sau imagini pentru emisiuni TV sau radio, vor cita sursa, iar ediţiile tipărite și cele electronice vor indica sursa şi autorul informaţiei. Preluarea integrală se poate realiza doar în condiţiile unui acord prealabil cu redacţia Vocea Basarabiei.